Als je Anja vraagt waarvoor ze het allemaal doet bij Verbeelderij is daar maar één antwoord op: ‘Voor de mensen die hier komen.’ Het lijkt een soort van huis uit meegekregen vorm van sterke empathie voor de medemens. Aandacht, respect en gelijkwaardigheid zijn doorvoelde termen in haar werk. Ze is zelf niet zozeer van het gebruiken van deze woorden, maar meer van ze in de praktijk laten blijken. Bewust van haar eigen makkes wil ze graag haar kennis en kunde aan de deelnemers doorgeven. Dat ze dit met liefde voor haar vak doet, blijkt uit alles.
Een zorgachtergrond zoals Anja heeft is geen must voor dit werk, maar brengt wel veel waardevolle ervaring met zich mee. Ze kan van nature ook goed met mensen omgaan en weet eenieder zich thuis en op zijn gemak te laten voelen in haar inspirerende atelier. Ze benadert mensen in hun geheel, blijft niet steken op een klein stukje, wat iets kwetsbaarder is. Juist andere stukjes vormen vaak het talent dat iemand in zich heeft. Dat wil ze aanspreken.
Geen dagdeel in Verbeelderij is hetzelfde. Met haar vrolijk gemoed en enthousiaste inbreng biedt Anja de deelnemers een prettige plek. Een plek waar experimenten gedaan kunnen worden en geleerd mag worden van dingen die eigenlijk niet bedoeld waren, maar toch gebeurden. Van fouten hoef je met deze instelling niet te spreken. Wel van leerzame momenten en nieuwe inzichten.
Anja staat echt voor haar persoonlijke aanpak als antwoord op de reguliere dagbesteding. Ze beschouwt de mens en werkt op maat, want elk groeiproces is uniek. Iedereen heeft behoefte aan iets anders. Dat eigene komt in Verbeelderij aan bod, waarvoor ook echt de tijd genomen wordt. Zo ontstaan persoonlijke creaties, geïnspireerd door kunst. Het hoeft niet verheven te zijn, maar wel recht doen aan de mens die het maakt. Dat is Verbeelderij.