Specialistische Kunstzinnige Begeleiding Verdieping

Meer informatie over Individuele Kunstzinnige Begeleiding

Wat is specialistische kunstzinnige begeleiding?

Kunstzinnige begeleiding is een begeleidingsvorm die uitgaat van beeldentaal. Een taal afkomstig rechtstreeks uit het hart. Een taal die zorgt dat je je nergens achter hoeft en kunt verbergen.

Als deelnemer aan onze begeleiding leer je jezelf uiten door te creëeren. Jouw werk is een weerspiegeling van je binnenwereld. Dit biedt inzicht en aanknopingspunten waardoor het makkelijker is je kwetsbaarheden onder ogen te zien.

Het specialistische element in kunstzinnige begeleiding biedt jou de garantie dat onze begeleider de juiste opleiding heeft gevolgd om op specifieke- en diepaandere hulpvragen in te kunnen gaan.

Is deze begeleiding voor mij geschikt?

De specialistische kunstzinnige begeleiding is voor jou geschikt als je:

  • Werkt aan je persoonlijke ontwikkeling
  • Uit een sociaal isolement wilt komen
  • Worstelt met psychische problemen of psychosociale  problemen
  • Als je wilt leren omgaan met autisme
  • Maar ook als je zoekt naar zingeving
  • En als je zoekt naar een gestructureerde invulling van je dagstructuur

 Heb je een andere hulpvraag?

Ook dan kunnen wij waarschijnlijk iets voor jou betekenen.

Wat kan ik verwachten tijdens de therapie?

Onze begeleiding vindt plaats in kleine groepen, waar je jezelf mag en kunt zijn. In onze groep werkt ieder aan zijn of haar hulpvraag.
Je staat als deelnemer nooit alleen. De onderlinge interactie is groot, want alle deelnemers hebben hun eigen bagage met ervaringen waarmee ze ook jou van goede adviezen voorzien. Juist dit rugzakje, voorzien van heel veel levenservaring en -wijsheid, zorgt voor een dynamiek van geven en nemen in de groep. Heel veel liefdevol geven aan een ander, en met net zoveel liefde hulp ontvangen.

Wat zijn de kosten?

Afhankelijk van jouw specifieke situatie worden de kosten voor kunstzinnige begeleiding wel of niet vergoed. Soms vanuit PGB budget en soms vanuit verzekering of de gemeente.
Meer informatie over vergoedingen en kosten vind je op onze veelgestelde vragen pagina?

meer informatie