Over ons
336
page-template-default,page,page-id-336,stockholm-core-1.0.5,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Title Image

Over ons

Verbeelderij

Verbeelderij is een initiatief dat kunst als middel inzet om de kwaliteit van leven te verhogen. Kunst werkt helend voor zowel de geest als het lichaam. In het atelier op de tweede verdieping boven de BIEB in Perron-3 in Rosmalen wordt genoten van schilderen, keramieken en mozaïeken.

 

Bij Verbeelderij is veel persoonlijke aandacht. Er wordt in kleine groepjes gewerkt en ieder werkt op zijn eigen manier onder professionele begeleiding waardoor de deelnemers via kunst groeien als mens.

 

Binnen Verbeelderij staat het beleven van kunst en het plezier van uitwisselen centraal voor iedereen. Juist mensen die door een lichamelijke of psychische beperking verstoken dreigen te raken van het maken en genieten van Kunst worden uitgenodigd om deel te nemen aan de diverse activiteiten bij Verbeelderij.

Anja Jansen

Mijn naam is Anja Jansen en ik ben de oprichtster van Verbeelderij.

Mijn bedrijf heb ik Verbeelderij genoemd omdat beeldtaal mij op het lijf geschreven is.

 

Van jongs af aan is creativiteit iets waar ik me helemaal in kan verliezen. Geïnspireerd door mijn creatieve moeder is het mijn tweede natuur geworden. Naast mijn steeds verdere ontwikkeling als verpleegkundige heb ik me ook bekwaamd in het tekenen, schilderen en keramieken.

 

Als 18-jarige wist ik zeker dat ik met mensen wilde gaan werken en koos ik voor de zorg. Ruim 20 jaar heb ik met veel plezier als verpleegkundige in de zorg gewerkt.

Gaandeweg heb ik mij ook verdiept in de natuurgeneeskunde. In 2004 ben ik afgestudeerd als beeldend gesprekstherapeut binnen de natuurgeneeskunde.

 

Naast het werk als zelfstandig therapeut ben ik actief gebleven in de reguliere gezondheidszorg. Hier heb ik ontdekt dat het een feest is om mensen te begeleiden bij het zich creatief blijven ontwikkelen ondanks de aanwezigheid van een beperking.

De combinatie van gezondheidszorg toepassen en creativiteit ontwikkelen heeft er toe geleid dat ik het idee heb uitgewerkt om een kunstzinnig atelier te starten waar ieder op zijn eigen manier via kunst kan groeien als mens. Dit is de basis van Verbeelderij geworden.